Nyheter för januari

Oxceed stannar aldrig och det gäller inte minst vår utvecklingsavdelning! Fem veckor har gått sedan vår decemberuppdatering och vi är redan på plats med några riktigt trevliga nyheter.

Högst upp på den listan står nog en ny designer för Balansrapporter och möjligheten att ha dubbla budgetkolumner i våra resultatrapporter. Noggrannare genomgång följer nedan.


För er som föredrar filmformat för nyhetsgenomgången så finns det här: (tyvärr är inte skånskan textad…)


Prenumerationsinställningar flyttade

Prenumerationsinställningarna (inställningar som påverkar hela Oxceedkontot) har tidigare varit placerade tillsammans med Företagens specifika inställningar under kugghjulet. För att förbättra logiken och för att alla ska få plats (med den tidigare långa menyn) på skärmen så har vi nu flyttat dessa inställningar till Profilikonen (längst upp i höger hörn).

Detta påverkar samtliga Prenumerationsadministratörer i Oxceed.


Balansrapportdesigner

Vi har kompletterat vår uppsättning med designers till att även omfatta en för Balansrapporter. Detta innebär att ni både kan skapa egna balansrapporter från grunden men också justera våra standardrapporter och få dem som ni vill. Ni hittar Balansrapportdesignern under kugghjulet tillsammans med övriga designers.


En andra budgetkolumn i rapporter

Nästa tillägg till våra rapporter är att man nu kan visa två olika budgetversioner (eller prognoser) i en och samma resultatrapport.

I designläget finns tre nya kolumntyper tillgängliga. Budget 2 (den andra budgetkolumnen), Budget 1-2 (avvikelsekolumn för Budget 1 - Budget 2) och Budget 2-1 (avvikelsekolumn för Budget 2 - Budget 1).

När man lagt till en "Budget 2" kolumn i en rapport så visas två val i filterpanelen. Och dessa val påverkar de två kolumnerna i rapporten. I exemplet nedan visas en Budget och en Prognos men det går lika bra med två budgetversioner (som då heter "Budget 1" och "Budget 2")


Leverantörsanalys

Under analysera har vi lagt till en Leverantörsanalys som fungerar precis på samma sätt som Kund-analysen.

Om man är riktigt uppmärksam så hittar man även lite småförbättringar i Paj-diagrammet som nu visar "Övriga" som en grå pajbit och även informationsrutorna som visas när man för musen över diagrammet har förbättrats och förtydligats så man ser vilken pajbit som visar vilket värde.


Mina/Övriga kunder i Navigate

För redovisningskonsulter så har vi även skruvat lite på Navigate. Tidigare fanns en checkruta för att visa "Övriga kunder". Den har försvunnit och ersätts nu av två listor. "Mina företag" och "Övriga företag".

nav.png